الكوارع مقدمة من الشيف منى جودة(مجلة الطبيعة)
إسم الوصفة الكوارع
مقدمة من الشيف منى جودة
مدة التحضير ٣٠ دقيقة
المقادير
كوارع أمامية
بصل
جزر
كرفس
حبهان حب
فلفل أسود
ملح
ورق لورا
طماطم
ثوم
مكعب مرق
طريقة التحضير
أولا كيف نشتري الكوارع نشتري الرجل الامامية و لازم يكون العظم بتاعها لونه وردي فاتح لو غامق تبقي كبيرة و سوف تأخد مدة أطول عندما تنضج
ثانيا نغسلها جيدا و ننقعها في ملعقتين طعام طحينة مع ليمون و خل و ورق لورا و فصوص حبهان و ملعقتين دقيق و ملح لمدة ساعة و تغسل جيدا
و نحضر لسلق الكوارع بصل و جزر و كرفس و ورق لورا و فصوص حبهان بدون ملح و فلفل أسود إلا في الآخر حتى لا تغمق الشوربة و نضيف طماطم و نضع الكوارع في الأول نأخدها غلوة من غير أي إضافات و نغسلها جيدا و نحضر الشوربة
لو حابين نعمل منها كمونية نحضر بصل مفروم ناعم و نشوح و نضع الثوم و عصير الطماطم و مكعب مرق تتسبك و نضيف الكوارع عندما تنضج و نضعها في طاجن و نضعها في الفرن روعة روعة بجد و مغذية جدا جدا جدا
مراجعة الشيف نادية فروانة
تسلم ايدك حبيبتي تحفه
ردحذف