موس الشيكولاته الخطير مقدمه من الشيف بوسي النجدي مجلة مطبخ الطبيعة
اسم الوصفة موس الشيكولاته الخطير
مقدم من الشيف بوسي النجدي
مده التحضير : ٣٠ دقيقه
مقادير الكيك
٣حبات بيض
٩٠جرام سكر
٩٠جرام دقيق خاص بالكيك
١٥ جرام كاكاو غامق
٣٠جرام حليب
٣٠ جرام زيت
مقادير الموس
٢ صفار بيض
٣٠ جرلم سكر حبيبات
١٨٠ جرام حليب
٤ جرام جيلاتين بودر
١٢ جرام ماء
١٦٠ جرام شيكولاته
١٧٠ جرام كريمه مخفوقه
مكونات الجليز اللامع
من ٩٠ الي ١٤٠ جرام ماء
٩٠ جرام سكر
٩٠ جرام عسل جلوكوز
١٠٠ جرام شيكولاته غامقه او ساده
٤٠ جرام كاكاو غامق
٥٠ جرام كريم شانتية
طريقه التحضير
لعمل الكيك نخفق البيض والسكر ونضع عليه الدقيق المنخول مع الكاكاو
ثم نضع الحليب علي الزيت وجزء من خليط الكيك ونقلبه ليعادل قوام الخليط ثم نضعه علي الخليط مع التقليب في اتجاه واحد
نضع الخليط في صنيه مقاس ٢٥ في ٢٠ مفروشه ورق زبده وتدخل فرن ساخن مسبقا علي حراره ١٨٠درجه لمده ١٢ دقيقه
نغطيه ونتركه يبرد
نجهز خليط الموس والطريقه بالتفصيل في الفيديو لازم تشوفوها
ثم نحضر جليز الشيكولاته اللي طعمه خطير
نضع العسل والماء والسكر علي النار يغلو مع التقليب
نضع الكاكاو المتقلب مع الكريمه البودر ونقلب بمضرب يدوي نبعدهم عن النار ونضيف الشيكولاته
لو هنغطي به تورته ممكن نضيف له جيلاتين
لو للكب لا يلزم الجيلاتين
مراجعة ايمان متولي
تعليقات
إرسال تعليق