الحمام المحشي. مقدمة من الشيف وليد السعيد(مجلة الطبيعة)
اسم الوصفه الحمام المحشى
مقدمه من شيف وليدالسعيد
مده التحضير ٢٠دقيقه
مده الطهي ٤٥ دقيقه
المقادير
حمام
-دقيق
ملح لغسل الحمام
أرز أو فريك
بصل
كبد وقوانص الحمام
ملح
فلفل أسمر
-بلح جوزة الطيب
كبابة صينى
حبهان أو هيل
قرفة ناعمة
طريقه التحضير
نغسل الحمام بالدقيق والملح جيدا ويصفى من الماء
ويحشى بالارز او الفريك المستوى نصف تسوية مع البصل وكبد الحمام وملح وفلفل اسود و جوزة الطيب والكبابة الصينى وقليل من الحبهان والقرفة ...ومنكترش الحشو فيه ثم يسلق فى الشوربة
وهى عبارة عن ماء به ملح وفلفل اسود،بلح جوزة الطيب،حبهان،مستكة،
كبابة صينى وبصل وجزر وطماطم طرنشات،ورق لورا وكرفس.
يسلق لمدة ٤٥ دقيقة ثم يرفع من الشوربة بحرص ويترك يبرد
مارينيه التحمير
عباره عن حليب،ملح،فلفل،جوزة الطيب
ويقلى فى زيت غزير ويقدم
وبالهنا والشفا.
تعليقات
إرسال تعليق