بطاطس محشية باللحمة مقدمه من الشيف عبير سيد مجلة مطبخ الطبيعة
اسم الوصفه بطاطس محشيه باللحمه المفرومه
مقدمه من الشيف عبير سيد
مده التحضير ساعه
مده التسويه ساعه
المقادير
٢كيلو بطاطس متوسطه الحجم
ربع كيلو لحمه مفرومه
بصله متوسطه الحجم مقطعه رفيع
٣ملعقه طعام صلصه مع ٢ كوب ميه نقلبهم جيدا
معلقه صغير ثوم مفروم
ربع ملعقه صفيره من البهارات
بهارات السبعه
فلفل اسود
كزبرة ناشفه
بابريكا
ثوم بودر
بصل بودر
مكعب ماجى
زيت للقلى
طريقة التحضير
نحضر اناء على النار ونضيف ٤ملعقه طعام زيت ونضيف اللحمه المفرومه مع البصله وذره من البهارات السبعه والفلفل الاسود والملح وذره قرفه اختيارى ونقلبهم جيدا وتترك على نار هاديه حتى ما اللحمه المفرومه لونها يتغير ويضاف الماء والماء تتبخر بعد كده نطفى النار
نقشر البطاطس ونبتدى نقورها ونحتفظ بالقلب اللى هيخرج من البطاطس ونغسلها جيدا
نحضر مقلاة على النار ونضيف بالزيت واول الزيت ما يسخن نبتدى نقلى البطاطس لحد ما لونها يوصل للون الذهبى الفاتح
نحضر اناء على النار ونضيف ٤ملعقه طعام من الزيت واول الزيت ما يسخن ننزل بالثوم المفروم واول ما الثوم يوصل للون الذهبى نضيف الصلصه والماء اللى نقلبهم جيدا والبهارات اللى ذكرناها مع مكعب الماجى والملح حسب الرغبه وتترك على نار هاديه حتى ما ياخدو غلوه على النار بعد كده نطفى عليها النار
نحضر صينيه نضيف قلب البطاطس اللى خرج من تاقوير البطاطس ونفرشه فى الصنيه ونضيف عليه معلقه كبيره من اللحمه المفرومه المعصجه نبتدى بعد كده نحشى البطاطس ونرصها فى الصنيه ونضيف عليها بالصلصه والماء اللى عملناها
نغطيها بورق فويل وندخلها الفرن فى الرف الوسطانى لمده ٤٥ دقيقه بعد كده نرفع ورقه الفويل ونسبها ربع ساعه تاخد لون وبالف هنا
مراجعه شف ساره محمد
تعليقات
إرسال تعليق