الغريبة مقدمه من الشيف أمينه رياض مجلة مطبخ الطبيعة
اسم الوصفة الغريبة
مقدمه من الشيف أمينه رياض
مدة التحضير ٣٠ دقيقة
المقادير
دقيق (٥٠٠ جم)
سمنة ساقعه وجامدة (٢٥٠جم)
سكر بودرة (من ١٥٠ ل ٢٠٠جم) حسب الرغبة
اربع ملاعق طعام ممسوحة حليب بودره (اختيارى)
كيس فانيليا
ذرة ملح (ربع معلقه صغيرة)
مكسرات اوحبات لولى للتزين
طريقةالتحضير .
نخفق السمنة وهى جامدة وبتردة بالمضرب الكهربائي ولما تتفتت تماما نضيف عليها كوب السكر البودرة والفانيليا وذرة الملح ونستمر فى الخفق لمدة خمس دقائق تقريبا لغاية القوام يبقى خفيف وهش واللون ابيض فاتح قريب من الكريم شانتية.
بضيف الحليب البودرة على الدقيق واخلطه وظيفته بيعطينا طعم الحليب من غير ما نضيف حليب مرة ثانية بيخللى لونها أجمل وطعمها احلى
نضيف الخليط على الدقيق والحليب البودرة والفانيليا وذرة الملح و اخفقهم مع بعض بالمضرب لمدة دقيقتين لغاية حتى المكونات تتشرب فى بعض
نبتدى ألم العجينة بإيدى
وبعدها نريحها من ساعة لساعتين فى الثلاجة مهمه جداااا حتى ما تفرش فى الفرن وتحافظ على قوامها وشكلها.
نبتدى نشكلها على هيئة كور متساوية ونزينها بالمتاح عندنا ونرصها فى صاج او صينية
الفرن يكون شغال قبل ما نحطها بربع ساعة على الأقل على درجة حرارة ١٥٠ مدة من ١٠ ل ١٥ دقيقه على حسب حرارة كل فرن وبعد اول ٥ دقايق هنتابعها كل دقيقتين لغاية ماتستوى تماماً.
ممكن نجرب الأول بواحدتين ونشوف .. لو ساحت وفرشت نزود ملعقتين دقيق على العجينة حتى تظبط
ومتركها تبرد تماماً
وبألف هنا وشفا وكل سنة وإنتم طيبين
تعليقات
إرسال تعليق