الكحك مقدمه من الشيف سارة محمد مجلة مطبخ الطبيعة
اسم الوصفه الكحك
مقدمه من شيف ساره محمد
مده التحضير ١٥دقيقه
مده الطهي ٢٠دقيقه
المقادير
١ كيلو دقيق
٥٥٠ جرام سمنه
٢ ملعقه سكر
ملعقه بيكنج بودر
نصف ملعقه خميره
ملعقه محلب او ريحه كحك
نصف كوب ماء
نصف كوب حليب
ملعقه نشا
5ملعقه سمسم
ربع كيلو ملبن
ذره ملح
طريقه التحضير
نضيف الدقيق وذره ملح والنشا والمحلب ونخلطهم جيدا ثم فى اناء علي النار نضيف السمنه تسخن ونضيفها علي الدقيق وتبس جيدا ونذوب الخميره فى الحليب دافئ مع السكر ونضيفهم علي العجينه حسب الاحتياج حتي تتماسك ونعجن جيدا ثم تقطع وتشكل وتدخل الفرن علي درجه حراره ٢٠٠درجه
مراجعه شف ساره محمد
تعليقات
إرسال تعليق