الدجاج المشوي مقدمه من الشيف هدير مجدي مجلة مطبخ الطبيعة
طريقة الدجاج المشوي
مقدمه من الشف هدير مجدي
مدة التحضير ٣٠ دقيقة
المقادير
دجاجة من كيلو ونصف لكيلو ٧٠٠
تقطع ٨ قطع
عدد ٢ حبة طماطم كبار ٨ قطع
حبة بصل كبيره اربعه قطع
قرن فلفل حامي او رومي
٢ ماعقة طعام صلصه
ملح وفلفل اسود...
كمون...
قرفه ناعمه
بابريكا....
من كل نوع توابل ذرة
والملح حسب الملح المحبب لينا
معلقتلن خل ...
ليمونه معصوره
ربع كوب زيت
نصف كوب ماء
طريقة التحضير
نضع كل المكونات في الخلاط ونخلطهم .
يكون الدجاج مغسوله ونعمل فتحات بسيطه في كل قطعه وتكون خالية من الماء متصفيه
نضيف عليها الخليط ونتبلها .
او قبل الشوي بيوم
او قبلها بساعتين
وتتشوي علي شوايه وكل شويه ندهن بفرشه من الخليط بتاعها عشان متنشفش مننا
او جيريل مع فحم مولع
تفنيش خضره
والف صحه وهنا
تعليقات
إرسال تعليق