مبقبقة لبيبي بالدحاح مقدمه من الشيف هدير مجدي محلة مطبخ الطبيعة
اسم الوصفه مبقبقه ليبي بالدجاج
مقدمه من الشف هدير مجدي
مدة التحضير ٣٠ دقيقة
المقادير
نصف كيلو صدور دجاج مكعبات
نصف كيلو مكرونه مرمريه او عقله
عصير طماطم + ملعقتان طعام صلصله
حبة بصل كبيره قطع صغيره
ملعقة صغيره ثوم مفروم
قرن فلفل حامي حلقات
قرن فلفل حامي نصين
👈٢ حبة بطاطس كبيره مكعبات وسط
فلفل اسود وملح ...
كمون....
قرفه ناعمه.
كاري .
.من كل نوع نصف ملعقه صغيره ممسوحه
الملح حسب الرغبه
ملحوظه حابين اضافة اي نوع خضار متاح ولو كوسه يبقي والمكرونه داخله ف التسويه
طريقة التحضير
نشوح البصلة معلقتين زيت تذبل نضيف عليهم الثوم ونقلبهم ياخد لون ذهبي ثم نضع عليهم الدجاج ونقلب حتى يتغير لونها نضيف التوابل عدا الملح ثم نضيف عصير الطماطم مع صلصلة الطماطم
ونقلب ثم مضيف البطاطس ونقلب ونتركها دققتين مثلا ونصع عليها المكرونه ونضع الملح ونقلب ونغطي ونتابع كل شويه كل ما الصوص يقل نضيف مياه سخنه ونتابع وهكذه حتى تمام النصج وفيها صوص وتؤكل حارة
والف صحه وهنا
تعليقات
إرسال تعليق