اسم.الوصفة البرازق السورى مقدمه من.الشيف نشوى الزعويلي
مسائكم سكر زيادة 🌹❤️
تابعوا الجروب هنزلكو الوصفة التحفة دى
البرازق السورى المقرمشة 😋😋🌹
اسم.الوصفة البرازق السورى
مقدمه من.الشيف نشوى الزعويلي
مدة التحضير ٣٠ دقيقة
المقادير
٥٠٠ جرام دقيق مايعادل ٤ كوب
٢٢٥ جرام سمنه مايعادل كوب وربع كوب
٢٠٠ جرام سكر مايعادل كوب
١٠٠جرام ماء مايعادل نصف كوب الا ملعقة
ملعقة طعام عسل تقيل
نصف ملعقة صغيرة بيكنج باودر
ذرة ملح
التزيين
ربع كيلو سمسم متحمص
سودانى او فسدق أو بندق
ملعقة طعام عسل تقيل
ملعقة طعام سكر
طريقة التحضير
فى الفيديو بالتفصيل
https://yt6.pics.ee/4ksna3
بضع البيكنج بودر والملح على الدقيق ونقلب نضع بالسمنه على الدقيق ونبس مثل الكحك لحد ما الدقيق يشرب المايه الدهنيه وتكون عجينه
ناخد العجين ونضعه فى الفريزر ١٥ دقيقة
نجهز المواد الساىله نضيف الماء والسكر والعسل على بعض ونقلب حتى السكر يذوب
نأخذ العجين من الفريزر ونضع الماء السكر عليه ونقلب لحد مايشرب السوائل بتكون عجينه سائله
ثم يدخل الفريزر مرة ثانية لمدة ٢٠ دقيقة
نجهز التزيين نحط السمسم والسكر والعسل ونقلب مع بعض ونجهز السودانى
نطلع العجين من الفريزر ونقطع كور صغيره حجم الكرة ١٥ جرام
نضع الكرة فى السودانى ثم نفردها فى السمسم ونفعها بطرف الملعقة
نرصها فى الصاج يدخل فرن مسبق التسخين على درجة حرارة ١٨٠ لمدة ٢٠ دقيقة
يطلع من الفرن نحرك البرازق من على الصاج ونتركه حتى يبرد
والف هنا عليكم
تعليقات
إرسال تعليق